skip to Main Content

“Een dag mee kijken in de wereld van CMO”

Veronique Braam is 24 jaar en werkzaam bij Multiline Meldkamerdiensten. Hier neemt zij telefoongesprekken aan die bij de meldkamer binnen komen. Meestal zijn dit meldingen van overlijden. Meldingen vanuit bijv. ziekenhuizen geeft ze door aan de dienstdoende CMO-collega. Op 4 december heeft ze een dagje mee gelopen met CMO-collega Kelvin uit de regio Rijnmond.

 

Multiline 

Sinds begin 2017 ben ik werkzaam bij Multiline Meldkamerdiensten. Voordat ik bij Multiline kwam werken ben ik uitvaartverzorgster geweest bij een uitvaartonderneming. Het verzorgen van overledenen was voor mij dan ook niet onbekend.

Cura Mortu Orum

Bij de onderneming waar ik heb gewerkt hebben wij dikwijls overledenen uit mortuaria opgehaald van ziekenhuizen en deze waren alreeds verzorgd door CMO. Op de meldkamer krijgen wij de meldingen van afdelingen uit ziekenhuizen of verpleeginstellingen binnen en die geven wij door aan de dienstdoende CMO medewerker. Ik was erg benieuwd hoe CMO te werk gaat vanaf het ontvangen van de melding tot aan de afgifte van een overledene aan een uitvaartonderneming.

Een dag mee lopen

En daar was dan de maandag die ik mee mocht lopen met Kelvin. Tijdens deze dag hebben we verschillende meldingen ontvangen, waaronder een verzorging waarbij de familie aanwezig wilde zijn. Ook hebben we uitvaartondernemer in het mortuarium ontvangen voor de overdracht van een overledene. Tijdens deze dag heb ik gezien hoe de CMO-medewerker een overledene verzorgt. Ik zag Kelvin bijv. infusen verwijderde en hoe hij de insteekopening heeft gesloten, maar ook hoe hij een stoma verwijderde. Dat was allemaal nieuw voor mij, waardoor ik op deze dag bij CMO weer bijgeleerd heb.

Het meest bijzondere vond ik hoe Kelvin tijdens de verzorging van een overledene met de familie omgaat. Veel respect toonde bij voor de familie en de overledene. Ook heeft hij mij laten zien welke zorg hij en zijn collega’s bieden voordat een overledene word opgehaald door een onderneming. Ik dank Kelvin en CMO dat ik deze dag mocht meelopen.

Back To Top
×Close search
Zoeken