skip to Main Content

‘Snel handelen in tijd van crisis’

Multiline: het betrokken verlengstuk van uw organisatie.
Persoonlijke dienstverlening voor u en uw klanten.

‘Snel handelen in tijd van crisis ’

Snel handelen in tijd van crisis. Gijs Houben is als teamleider verantwoordelijk voor de operationele sturing van de mensen die belast zijn met forensisch onderzoek in de politieregio Utrecht. “Wanneer er mogelijk sprake is van een niet-natuurlijk overlijden, werd vroeger een lokale rouwvervoerder gezocht om het lichaam van de Plaats Delict (PD) op te halen en naar het politiemortuarium te brengen. Maar niet iedereen is even goed op de hoogte van de forensisch technisch normen die gelden op een PD. Met Multiline hebben wij een overeenkomst waarbij wij slechts één telefoontje hoeven te plegen naar de Meldkamer Postmortale Zorg. Zij zorgen er vervolgens voor dat er een vervoerder komt die door de politie is aangewezen en een cursus heeft gevolgd met betrekking tot FT-normen en werken op een PD.

Deze mensen zijn opgenomen in een speciaal politieregister en herkenbaar aan een speciaal legitimatiebewijs. Op die manier hebben wij de garantie dat ons sporenonderzoek niet gecompromitteerd wordt. Doordat deze meldingen via de Meldkamer Postmortale Zorg lopen, wordt onze eigen politiemeldkamer ontlast en kunnen we in tijden van crisis snel handelen.

Het is prettig werken met een bedrijf waarmee vooraf duidelijke afspraken zijn gemaakt over het te volgen protocol en de financiële afhandeling.”

Gijs Houben
Teamleider forensische opsporing politieregio Utrecht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen.

Back To Top
×Close search
Zoeken