Bereikbaarheid tijdens het coronavirus

Door de genomen maatregelen van het RIVM en de overheid zullen veel mensen gedwongen thuis werken en zullen bedrijven ook meer ziekmeldingen ontvangen. Dit heeft voor veel bedrijven grote gevolgen. Niet alleen financieel, maar ook in bereikbaarheid. Juist in moeilijke periodes is het van belang uw klant te woord te kunnen blijven staan. Door personeelstekort verliezen bedrijven klanten die ze normaal niet zouden zijn verloren. Maar hoe kun je dit voorkomen?

Telefoon doorschakelen

Probeer zoveel mogelijk telefoons die normaal op kantoor aanwezig zijn waar mogelijk door te schakelen naar ofwel privé-telefoons ofwel zakelijke mobiele telefoons. Op deze manier zorg je ervoor dat werknemers die thuis zitten ook de telefoon kunnen beantwoorden. Zo hoeft het klantcontact niet direct te lijden onder het coronavirus.

LI uitvaart.jpg

Stuur op online contact

Laat duidelijk weten dat het door drukte lastig is direct de telefoon op te nemen. Zorg ervoor dat de minder dringende zaken online worden aangekaart of gevraagd. Dit kan zowel via de e-mail, maar ook via live-chat of facebook-messenger. Zorg er wel te allen tijde voor dat deze kanalen ook daadwerkelijk bezet zijn door medewerkers, die al dan niet thuis werken. Aangezien deze manier van communiceren een alternatieve optie is ten opzichte van telefonisch contact, verwachten mensen wel snel antwoord. Zorg dat u dit snelle antwoord kunt leveren!

Bereikbaarheidsdienst

Een andere optie is het inzetten van een bereikbaarheidsdienst. Bij Infinea zijn wij zo goed mogelijk voorbereid op een drastische gebeurtenis als het coronavirus. Wij garanderen de bereikbaarheid van uw bedrijf op momenten dat u bereikbaar wilt zijn. Dit kan 24 uur per dag zijn, maar ook slechts een dagdeel of een uur van de dag. Door de bereikbaarheid van uw bedrijf uit handen te geven aan een professioneel team, kunt u zich volledig focussen op de zaken die op dit moment belangrijker zijn. Twijfel dus niet en neem contact met ons op! U kunt bellen naar 06 380 71 865 of mailen naar info@infinea.nl. Wij helpen u graag.

Stefan Breuer